Home
Chinese geneeskunde
Acupunctuur
SRT  (Subconscious Release Technique)
Chinese kruidentherapie
Tui Na

Voor wie?
Door wie?
Kosten en vergoeding?
Afspraak?
Contact?

Routebeschrijving

Volg Shenmen op Facebook


privacybeleid


acupunctuur
acupunctuur
acupunctuur
acupunctuur

 

 

 

  
 Praktijk voor Acupunctuur en Coaching
S h e n m e n
     


Wat is Chinese kruidentherapie?

Ook de geschiedenis van het genezen door middel van Chinese kruiden is al duizenden jaren oud. In de moderne tijd is de samenstelling en de werking van deze kruiden uitgebreid bestudeerd, onderzocht en beschreven met een eigen materia medica en gedegen herbalisten-handboeken.
Er wordt gewerkt met kruidenformules, die samengesteld zijn uit verschillende enkelvoudige kruiden, die weer precies afgestemd zijn op de energetische disbalans die de klachten veroorzaakt van die ene persoon. Net zoals bij de acupunctuur en bij massage wordt een behandeling op maat gesneden. Omdat de kruiden een natuurlijke herkomst hebben, en de problemen heel specifiek en in de wortel aanpakken, is er over het algemeen geen/nauwelijks sprake van bijwerkingen en effecten die voor het lichaam belastend zijn. Het eigen energetische systeem wordt juist versterkt en in balans gebracht waardoor de persoon zich vaak op meerdere gebieden beter in zijn/haar vel voelt zitten.
De combinatie van acupunctuur (en/of tui-na massage) en Chinese kruidentherapie kan een hele effectieve behandelwijze zijn: door het dagelijks innemen van de kruiden wordt het lichamelijk systeem van binnen uit versterkt, de acupunctuur kan juist de balans meer vanuit de buitenkant herstellen.
De Chinese kruiden worden bij de kruidenapotheek besteld in de vorm van poeder, druppels, gecapsuleerd of als tabletten.