Home
Chinese geneeskunde
Acupunctuur
SRT  (Subconscious Release Technique)
Chinese kruidentherapie
Tui Na

Voor wie?
Door wie?
Kosten en vergoeding?
Afspraak?
Contact?

Routebeschrijving

Volg Shenmen op Facebook


privacybeleidacupunctuur
acupunctuur
acupunctuur
acupunctuur

 

 

 

  
 Praktijk voor Acupunctuur en Coaching
S h e n m e n
      

 

 
 

 Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een doeltreffende methode om ontstane disbalansen te herstellen. Acupunctuur is een techniek, waarbij hele dunne naaldjes op nauwkeurig omschreven punten worden geplaatst. Hierbij kan soms een bepaalde sensatie worden waargenomen maar dat is verder nagenoeg pijnloos.

De stroom van de energie kan door de acupunctuur doelbewust en acuut be´nvloed worden en blokkades opheffen. Het stimuleren van acupunctuurpunten doen sommige mensen al van nature, bijvoorbeeld door het over je ogen wrijven als je vermoeid bent, je slapen masseren als je hoofdpijn hebt of wrijven bij pijn.
Aandacht voor de eigen rol in het genezingsproces is soms ook belangrijk: door het bewust laten worden van de mogelijke oorzaak die ten grondslag ligt aan de klacht kan bijvoorbeeld blijken dat het goed is om voeding en leefwijze aan te passen.

In onze praktijk wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van Toyohari (Japanse meridiaantherapie/acupunctuur). Dit is een zeer subtiele, milde vorm van acupunctuur, maar met diepgaande werking. Met name geschikt voor gevoeligere mensen, complexere en/of chronische klachten en bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Deze behandeling wordt over het algemeen als zeer ontspannend ervaren.

Voor meer informatie:
http://www.toyohari.nl