Home
Chinese geneeswijzen
Acupunctuur
SRT  (Subconscious Release Technique)
Chinese kruidentherapie
Tui Na

Voor wie?
Door wie?
Kosten en vergoeding?
Afspraak?
Contact?

Routebeschrijving

Volg Shenmen op Facebook


privacybeleidacupunctuur
acupunctuur
acupunctuur
acupunctuur

 

 

 

  
 Praktijk voor Acupunctuur en Coaching
S h e n m e n
    


  
Wat zijn Chinese geneeswijzen?

Chinese geneeskunde is een volledig medisch systeem dat energetische diagnoses stelt,
ziektes kan genezen, klachten vermindert of wegneemt en een preventieve werking heeft. Al eeuwenlang is acupunctuur de belangrijkste vorm van geneeskunde in meerdere Oosterse landen zoals China en Japan.
Sinds de 70-tiger jaren is Chinese geneeskunde in het Westen doorgedrongen, hier verder ontwikkeld en verbeterd. Momenteel staat bij eenderde van de wereldbevolking de Chinese geneeskunde op nummer een.
Lichaam en geest zijn niet los te zien van elkaar in gezondheid en in ziekte, ze behoren allebei tot hetzelfde energetische systeem. Ook in het westen begint deze gedachte steeds meer terrein aan te winnen. De Chinese geneeskunde, en met name de meest bekende vorm acupunctuur, wordt daarom steeds minder als een alternatieve geneeswijze beschouwd en steeds meer gezien als een waardevolle aanvulling op de Westerse geneeskunde. Naast acupunctuur behoren ook de Chinese kruidentherapie, Chinese massage (Tui-na), voedingsleer en de bewegingsleer tai-chi / qi-gong tot deze geneeswijzen. Hiervan wordt in deze praktijk ook, als aanvulling, gebruik gemaakt.

In de Chinese geneeskunde staat de persoon zelf centraal, niet de ziekte.
Gezondheid hangt af van een goede circulatie van de levensenergie. Deze stroomt via een ingewikkeld stelsel van kanalen (meridianen) door ons lichaam. Elk orgaan heeft zijn eigen meridiaan. Meridianen vormen tezamen een complex netwerk, energie wordt hierin naar elk deel van het lichaam doorgegeven.
Bij ziekte is het energie-evenwicht verstoord. Aan elke klacht, ziekte of stoornis ligt zo'n verstoring ten grondslag. Er kan een tekort zijn aan bepaalde energieŽn, vermoeidheid is daarbij vaak een van de klachten, en er kan sprake zijn van opeenhopingen of blokkades, pijnklachten kunnen zich dan bijvoorbeeld voordoen.

De kracht van de Chinese geneeskunde is dat de behandelingsmethode heel exact op de persoon met zijn/haar eigen specifieke disbalansen afgestemd kan worden, waardoor het evenwicht wordt hersteld en ziektes effectief en in principe zonder bijwerkingen worden bestreden. De eigen krachten van de persoon worden gebruikt en versterkt waardoor gesproken kan worden van een natuurlijke manier van genezen.