Home
Chinese geneeskunde
Acupunctuur

SRT  (Subconscious Release Technique)
Chinese kruidentherapie
Tui Na

Voor wie?
Door wie?
Kosten en vergoeding?
Afspraak?
Contact?

Routebeschrijving

Volg Shenmen op Facebook


privacybeleidacupunctuur
acupunctuur
acupunctuur
acupunctuur

 

 

 

  
 Praktijk voor Acupunctuur en Coaching
S h e n m e nDoor wie?
Antoinette Epskamp

Als kind al had ik veel belangstelling voor geneeskunde maar met de exacte wereld had ik een beetje moeite. De interesse voor het welzijn van de mens en zijn/haar functioneren in de wereld bleef echter wel groeien. Daarom besloot ik een universitaire opleiding Algemene sociale wetenschappen te volgen en ben daarin ook afgestudeerd. Maar de wetenschappelijke kant trok mij uiteindelijk niet en ik besloot dat ik op een meer directe manier mijn bijdrage aan het welzijn van de mens wilde gaan leveren. Ik werkte vervolgens bijna 10 jaar in de hulpverlening (met name aan slachtoffers van seksueel misbruik), behaalde diploma's in de Vrouwenhulpverlening en Maatschappelijk werk, en heb dat met veel liefde en plezier gedaan. Tot ik ontdekte dat ik meer wilde kunnen betekenen voor mensen dan alleen ondersteuning en inzicht geven door middel van praten. Ik kwam in aanraking met de Chinese geneeskunde en was verkocht. Een ideale combinatie van het ondersteunen en verbeteren van mentaal, emotioneel en lichamelijk functioneren waardoor mensen ook daadwerkelijk tot verandering kunnen komen. En tegelijkertijd ben ik nu uiteindelijk toch nog een beetje 'dokter'. Ik doe dit nu ruim 20 jaar met veel passie en toewijding, ben erg dankbaar voor het feit dat ik zo een bijdrage kan leveren aan het welzijn en geluk van anderen en voor het pad dat me steeds meer inzicht, verfijning en verdieping brengt.

Vanaf 1997 volgde ik  bij Qing Bai (Academie voor Chinese geneeswijzen)   de basisvakopleiding, acupunctuur, tui-na, kruidenleer, Chinees en westerse medische basiskennis. Daarna deed ik bij het Japanese acupuncture centre de Toyohari-opleiding en de advanced Toyohari-opleiding. Tussendoor volgde ik vele workshops, cursussen en congressen op het gebied van de Traditionele Chinese geneeskunde, Toyohari en Shen("geest/mind")-acupunctuur, en doe dat nog steeds. Ook op het gebied van Boeddhisme, Universeel Soefisme en meditatie heb ik een heel pad afgelegd. En sinds een paar jaar staat ook het Christendom centraal, zoveel inspirerender dan ik ooit had gedacht. Ontwikkeling gaat altijd verder. Werkelijk contact maken en ruimte geven aan dat wat er is met diep respect voor de schepping en de wijsheid van het lichaam en de geest zodat heling op diep nivo kan plaatsvinden is en blijft mijn thema.

Zo werd mij ook steeds duidelijker hoe belangrijk de rol van emoties hierin is. En ook dat achter die emoties vaak (onbewuste) overtuigingen liggen die je behoorlijk kunnen beperken. Sinds 2018 ben ik verbonden aan een organisatie met een techniek die een erg effectieve oplossing heeft om dit te transformeren. Een methode die de perfecte aanvulling bleek te zijn om nog betere resultaten te krijgen, Ún die past binnen de acupunctuur: SRT, de Subconscious Release Technique. Ook hiervoor heb ik intussen verschillende diploma's gehaald: SRT-coach level 1 Ún 2 (Master) en Mind en Energy coach. Voor verdere toelichting zie SRT in het menu.