home Hirondelle omgeving het huis de kust contact de route het weer beschikbaarheid

De Picardische Kust

 

De Picardische kust strekt zich uit over 40 km en heeft zeer veel uiteenlopende landschappen. Zo kun je in de Baai de Somme bij eb wadlopen met een gids, bij Ault genieten van de schitterende krijtrotsen, en bij Quend-Plage en Fort-Mahon genieten van uitgestrekte zandstranden. Karakteristiek zijn de vissersplaatsjes Le Crotoy en Saint Valťry, adembenemend de uitzichten bij Le Hourdel en Cap Hornu. Pluk hier je zeekraal en zeetong voor de zelf te maken salade.

Cap Hornu

Le Crotoy

Ault


Rondom de Baai de Somme bevindt zich voor vogelliefhebbers een uniek vogelreservaat. "The Marcanterre Bird Park (Parc Ornithologique du Marquenterre) is France's largest bird sanctuary with over 300 species: they can be viewed on the ponds or from hides." Voor meer informatie raadpleeg de website: 
www.parcdumarquenterre.com  

 

"The bird house (Maison de líOiseau) invites visitors to come and study  birds on the dioramas that recreate the different habitats of the Picardy Coast." Kijk op de speciale website: www.maisondeloiseau.comDe a
fstanden van Bouillancourt tot de Picardische kust:

- Saint Valťry sur Somme (10km). Haven, gezellig marktplein, winkels, horeca. Er is ook een middeleeuws stadsgedeelte (oudste gebouwen dateren uit de 12de eeuw) van waaruit William de Veroveraar Engeland binnenviel en veroverde. www.saint-valery-sur-somme.fr

- Krijtrotsen (Falaises) van Ault (18km). Gezellig en rustig stadje. Avontuurlijk zijn hier het strand en de krijtrotsen. Er zijn wandelingen boven op de hoge krijtrotsen mogelijk. Maar ook op het kiezel en zandstrand is het avontuurlijk voor jong en oud; zoeken naar mooie stenen en fossielen.

krijtsteen

siliciumsteen

fossiele zeeŽgel

- Mers les Bains (23 km): Mooie villa's langs de kustlijn. De villa's hebben een typische bouwstijl met gebogen ramen en houten torentjes, daterend vanaf 1830.

- Cayeux sur Mer (18 km): Langs het kiezelstrand kun je flaneren langs de langste boulevard van Europa (er staan meer dan honderd kleine strandhuisjes waar de lokale bevolking zijn strandspulletjes bewaart en van waaruit ze genieten van het uitzicht op zee).

- Le Crotoy (20 km): Aan de noordkant van de baai bevindt zich dit authentieke vissersdorp. Zandstrand met veel schelpen. Wadlopen.  Typisch Frans dorpshart met standbeeld van Jeanne D'arc en Jue de Boules baan, kleine typische vissershuisjes. Les Tourelles (herkenbaar een de 2 torentjes die boven de skyline uitsteken) is een aanrader voor koffie, aperitief, of restaurent.
 
 
- Le Treport (foto's hierboven, 25 km): Nabij de historische stad van Eu, ligt aan de kust het bedrijvige Treport. Bedrijvig stadje (veel toerisme in de zomervakantie) met veel eettentjes en wandelmogelijkheden, vismarkt, vuurtoren. Heel leuk ook is de Funiculaire, een lift die door de rotsen heen naar de bovenkant van de krijtrotsen gaat.

- Quend plage and Fort Mahon plage (35 km): Immense stranden van fijn zand, geflankeerd door de duinen. Golfbaan in de duinen.

 

Interessante hyperlinks
over de streek en het departement
 

  Plattegrond met allerlei links naar bezienswaardigheden in de omgeving:
http://www.baiedesomme.fr/carte-interactive-baie-somme-frc.html~ . ~
 
http://www.vakantiereiswijzer.nl/verhalen/Picardie/picardie.html

~ . ~


Voor 56% van de PicardiŽrs (volgens een opiniepeiling van CSA), vertegenwoordigt de Baie de Somme het best PicardiŽ. Deze streek wordt erkend als een uitzonderlijk gebied, dat meer dan ooit beschermd wordt, en behoort tot de mooiste baaien ter wereld. Voor een weekendje sporten of cocooning in de winter, biedt de Baie de Somme een zee van ideeŽn, op nauwelijks 2 uur van Parijs. Luister naar de PicardiŽrs: hun handige tips en goede adressen staan borg voor een geslaagd verblijf. Lees verder >>

~ . ~

 

http://www.frankrijkvakantieland.nl/regio/18_picardie/18_picardie.html

http://www.frankrijkmenu.com/e6221j.htm

Office du Tourisme   http://www.saint-valery-sur-somme.fr/